Zpráva z kurzu přípravy kávy

Zobrazeno: 1399

OA a HŠ Havlíčkův Brod uspořádala pro své studenty i další zájemce z gastronomické veřejnosti již po sedmé kurz přípravy kávy. Přivítali jsme mezi sebou velice milého lektora, odborníka na slovo vzatého, mistra kávy, italského hoteliéra pana Maria Bossetti, zástupce firmy Pascucci S.p.A Italie. Pod jeho vedením a s pomocí tlumočnice italštiny Mgr. Renaty Kopecké jsme se naučili připravovat několik druhů káv - espresso, cappuccino, latté a pravou italskou čokoládu. Dozvěděli jsme se zajímavosti z gastronomie jednotlivých regionů v Itálii, seznámili se s pojmy – cibetová káva, café grande, lungo, picolo a ochutnali kávová zrna v čokoládě. Obsluhovali jsme složitý přístroj na přípravu kávy firmy Passcucci. Kávovary se začaly vyrábět již před 100 lety a dnes si můžete objednat až 12ti pákový přístroj. Zajímavé byly informace o historii kávy, jejích druzích a významu kávy ve světové gastronomii.
                                                  
Každý z účastníků kurzu si prakticky vyzkoušel několik druhů káv. Velmi příjemná byla degustace našich výrobků. Mohli jsme posoudit, jaký je rozdíl mezi kávou připravenou z kvalitních surovin za pomoci špičkového přístroje a mezi kávou, kterou si běžně připravujeme doma.
 
V průběhu kurzu nám Mgr. Kopecká, zástupkyně firmy Italy gastro promotion a Ing. Marie Mrázová, zástupkyně ředitele školy pro obory vzdělání s výučním listem, podaly informace o možnosti zúčastnit se projektu mobilit v rámci programu Leonardo da Vinci v Itálii a o prázdninových stážích, které firma Italy gastro promotiom realizuje. Mgr. Kopecká doplnila podmínky, za kterých se studenti mohou zahraničních stáží zúčastnit.
 
Kurz byl zakončen ústním pohovorem, při kterém každý musel prokázat zvládnuté „Desatero milovníka kávy“. Poté jsme obdrželi certifikát rozšiřujícího vzdělání v základních znalostech baristy.

Ondřej Svíčka, třída N1.
 
 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev