Třída H3 a kurz cukrářské technologie

Zobrazeno: 1527

Na nic nečeká a začíná s výkladem odborné teorie a co nás vlastně první den čeká. Po krátkém úvodu v teorii přecházíme na cukrářskou dílnu a začíná nám praktická část. Jsme rozdělení do skupin a každá má za úkol připravit základní vanilkový krém nebo pařížský krém, které následně použijeme do rolád, řezů či bezé. Jsou nám vysvětleny základní pokyny a poté se řídíme recepturami, které jsme dostali na začátku kurzu. Paní Berzsiová mezi námi prochází, kontroluje nás a radí. Po dokončení moučníků si každý připraví korpus na slavnostní dort, který je na konci třídenního kurzu jakýmsi zakončením a vyvrcholením naší praktické části. Dopoledne i odpoledne uteče jako voda, uklízíme po sobě nepořádek a služba zůstává, aby dohlédla na pořádek.

Druhý den začínáme opět v osm hodin ráno, opět nás čeká teoretický začátek a pak do dílny, kde plníme své dorty náplní (dle vlastního výběru) a učíme se různé druhy zdobení od čokolády po pálenou hmotu. Ve volném čase vytváříme kusovky a vzájemně si pomáháme. Další den kurzu se blíží ke konci. Slavnostní dorty jsou skoro hotové, poslední den nás čeká jen jejich dozdobení. Dezerty, které jsme vytvořili, začínají plnit lednice a my se těšíme na raut, který nás čeká následující den a na který si můžeme pozvat své blízké, aby ochutnali naše výrobky. Poslední den nás čekalo dozdobení našich slavnostních dortů, rychlé dohotovení některých moučníků a kusovek a zdobení na zrcadla a mísy. Blíží se druhá hodina a naši příbuzní, kamarádi a blízcí se začínají kupit v učebně stolničení, kde mimo našich výrobků je pro ně připraveno malé občerstvení v podobě kávy, čaje, vody, limonád.

Raut proběhl v naprostém pořádku a my se těšíme až si ,,nabalíme“ co nejvíce sladkostí do krabiček, které jsme si přinesly z domu a se slavnostním dortem odkráčíme z celkem náročného, ale velmi naučného kurzu domů.

Cukrářský kurz pod vedením paní Berzsiové byl velmi zajímavý, pozitivně byl hodnocen také ze strany učitelů i příbuzných, kteří přišli ochutnat a obdivovat naše výrobky. Tímto paní lektorce děkujeme za trpělivost, kterou s námi měla po celou dobu kurzu a děkujeme za vědomosti a dovednosti, které nám během kurz předávala.


Nikol Wolfová, třída H3.

 ...

 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev