Sommelierský kurz zvyšuje naši odbornost

Zobrazeno: 1292

 
Od úterý 15. března do čtvrtka 17. března 2011 probíhal na naší škole již tradiční sommelierský kurz vedený jedním z našich předních českých sommelierů panem Petrem Doležalem Dis - specialistou s mnoha oceněními v tomto zajímavém oboru gastronomie.
 
Kurzu jsme se zúčastnily my dívky jako družstvo, které se připravuje na  šestý ročník soutěže „Mladý sommelier“. Pochopily jsme, že se máme stále mnoho učit a na soutěž musíme ještě hodně znalostí načerpat. Na kurzu se základům sommelierství učilo kromě zájemců z řad veřejnosti také 7 žáků naší školy a z jejich zapojení a snahy jsme vycítily, že budeme mít důstojné nástupce do soutěží i v dalším roce.
 
Zájemci z veřejnosti byli výborně teoreticky připraveni a také praktickou část se snažili předvést co nejlépe.
Nejdůležitější byla právě praktická část kurzu, kde se účastníci naučili, jak správně servírovat víno u stolu hosta. Řekly bychom, že tato část všechny více bavila, než učení teorie a psaní testů. Praktická část zahrnovala servis vín a komunikaci s hostem, kde všichni předvedli kompletní servis a degustaci vína. Součástí zkoušky byla i teoretická část: základní znalosti sommeliera, přehled nejznámějších značek vín a značení kvality a chuti. Závěrečné zkoušky byly těžké, jeden z účastníků musel zkoušku opakovat.
Po ukončení zkoušek, jsme všichni ochutnali výtečné francouzské víno "Mombazilac" (přírodně sladké víno), a jeden z účastníků, pan Ing. Mrňák, poděkoval panu Doležalovi za celý náš kolektiv. Na památku dostali všichni účastníci kurzu láhev kvalitního francouzského vína.
 

Za účastníky kurzu: Nikola Ašenbrenerová a Olga Meruňková, C3.Č

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev