Sommeliérský kurz - listopad 2009

Zobrazeno: 1417

Cena kurzu bude 1500, - Kč.

Náplní kurzu je:

  • servis vína, dekantace vína
  • víno v gastronomii, skladování vína
  • nejznámější vína Evropy, degustace vybraných druhů vín
  • sestavení vinného lístku, inventář v práci sommeliéra
  • etiketa vína a další důležité znalosti pro tuto odbornost

V ceně jsou zahrnuty:

  • základní potřeby pro sommeliéra:
    • degustační sklenička
    • sommeliérský otvírák
  • skripta základních vědomostí
  • vína k degustaci

Kurz bude zakončen zkouškou z praktické i teoretické části poslední den kurzu.

Lektorem kurzu bude pan Petr Doležal DiS., zakladatel Sommelierské akademie a Společnosti pro školící a poradenskou činnost v oboru vinařství z Hradce Králové.

Každý den začínáme od 9:00 hod. ráno a končíme v 14:30 hod. odpoledne.

Kurz se bude konat na pracovišti Kyjovská v učebně stolničení.

Osvědčení o úspěšném absolvování sommelierského kurzuÚspěšní absolventi získají akreditovaný certifikát

Pro zájemce organizujeme ještě vyšší úroveň kurzu.

KDO JE SOMMELIÉR:
  • radí klientům při výběru vín, má přehled o nejznámějších značkách
  • zajišťuje jejich servis, je zodpovědný za kvalitu a sortiment vín
  • původně název pro zodpovědnost, nákup a ošetřování vín
  • povolání známé od 19. století, dnes opět žádané

V případě zájmu zašlete přihlášku na e-mail adresu – sobotova@oahshb.cz

Zájemci se mohou hlásit nejpozději do 16. listopadu 2009. Kurz bude placen přímo na místě.

Nabízíme možnost ubytování.

Zde je ke stažení originální leták s přihláškou ve formátu (.pdf).


Těším se na spolupráci   

Mgr. Věra Sobotová, organizátorka kurzu
Tel.: 569 421 182 Mob.: 728 019 247

 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev