V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ žáci získali základní teoretické znalosti o italské kuchyni, jejích surovinách a koření.
V praktické části kurzu žáci ochutnali tradiční italské pokrmy a suroviny (artyčoky, kapary, olivy, parmezán, mozzarelu, panacotu, tiramisu) v tradiční úpravě salátů a malých předkrmů.
.
Žáci se naučili upravovat ryby marinováním a a byly jim předvedeny možnosti jejich doplnění studenými omáčkami. Dále si sami pod odborným vedením připravili zmrzlinu podle italského receptu a klasické cappuccino.
.
Vyvrcholením kurzu byla soutěž ve zdobení dortu.
Základní znalosti byly ověřeny jednoduchým testem, který žáci na závěr kurzu ústně obhajovali.
.
Z kurzu si žáci odnesli základní informace a recepty italské kuchyně.
Odborný kurz splnil svůj účel
V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili s hlavními zásadami zdravého životního stylu, jeho významem pro zdraví člověka, dále se zásadami zdravé výživy a kulturou stolování. Pracovali ve skupinách, vyzkoušeli si přípravu salátů odpovídajících svým složení zdravé výživě. Na závěr diskutovali nad anketou „Zdravý životní styl“.
Náplň kurzu:
1. Zdravý životní styl a jeho hlavní body
2. Vliv životního stylu na zdraví člověka
3. Zásady zdravé výživy
4. Příprava zeleninového salátu a melounové bowle
5. Kultura stolování
6. Vyplnění ankety a její vyhodnocení
V závěru projektového dne připravili slavnostně prostřený stůl, u kterého ochutnali výrobky zdravé výživy.
Projektový den splnil svůj účel zaměřený na rozvinutí
Operační program
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlašovatel
Kraj Vysočina
Operační program
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlašovatel
MŠMT
Operační program
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Realizátor
MŠMT a Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR
Operační program
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Realizátor
Projekt řídí MŠMT, řešitelem je Národní ústav odborného vzdělávání
Vzdělávání – Informace – Poradenství (VIP – Kariéra)
VIP - Kariéra je systémový projekt, který pomáhá kariérovému a pedagogicko-psychologickému poradenství na školách. Proto bylo od 1. 9. 2005 na naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště kde s naší školou spolupracuje v rámci tohoto projektu psycholog PhDr. Vlastimil SojkaPartnery Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (skupina regionálního školství) jsou Institut pedagogicko-psychologického poradenství a Národní ústav odborného vzdělávání. Projekt je realizován v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů s finanční podporou ESF a státního rozpočtu ČR v období 2005 - 2008.
Žákům ZŠ i SŠ chybí informace, které nutně potřebují nejen při volbě profesní dráhy, ale také
Operační program
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlašovatel
Kraj Vysočina
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Cílem projektu je pomoci žákům prvních ročníků středních škol zorientovat se v nabídce oborů vzdělávání, získat orientaci v obsahu vzdělávání dalších oborů a usnadnit žákům případný přestup mezi podobnými obory vzdělání.
Odborný tým složený ze zkušených pedagogických pracovníků školy upravil učivo oborů vzdělání Kuchař, Číšník – servírka a Cukrář - výroba tak, aby jádro učiva odpovídalo platným osnovám daného oboru vzdělání a aby žák zároveň získal základní poznatky z učiva oborů příbuzných. Prováděné úpravy byly konzultovány a schváleny Národním ústavem odborného vzdělávání.
Kuchaři získají prostřednictvím výběrového předmětu technologie cukrářské výroby základní poznatky o
Obsah složky je prázdný.