Projektový den Studená kuchyně

Zobrazeno: 1876

 
V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili se základními a složitými výrobky studené kuchyně, naučili se zásady zdobení a úpravy výrobků na talířích a mísách.
 
Náplň kurzu:
 
-         Charakteristika a využití studené kuchyně, receptury.
-         Běžné výrobky studené kuchyně – saláty, kanapky, chlebíčky, jednohubky, sedviče, obložená vejce.
-         Složité výrobky – plněné masové a sýrové rolády, plněný hermelín, koktejly.
-         Krájení jednoduchých ozbob, použití aspiku na dekoraci, zakládání výrobků na mísy.
-         Raut pro rodiče a hosty.
 
      
   
    

Po splnění všech částí kurzu následovalo krátké posezení s rodiči a hosty.

Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu.

Projektový den splnil cíl – rozšířit odborné znalosti žáků oboru kuchařské práce v oblasti přípravy studených výrobků a estetického cítění při jejich zdobení. Poznatky využijí ve svém pracovním i osobním životě.

 
 
 
Zpracovala : Mgr. Věra Sobotová, Ing. Eva Forgáčová

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev