Projektový den – Příprava míšených nápojů

Zobrazeno: 2011

 

 

 

 V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili se základními druhy míšených nápojů, zásadách jejich přípravy v šejkru, přímo ve skle a v mixéru. Žáci si během kurzu samostatně připravili 7 míšených nápojů.

 

Náplň kurzu:

q       Základní pravidla přípravy

q       Rozdělení míšených nápojů           

q       Inventář na přípravu míšených nápojů

q       Sklo na podávání krátkých a dlouhých nápojů

q       Jednoduché zdobení

q       Nácvik techniky míchání v šejkru, mixéru

q       Příprava nápojů přímo do skla

q       Receptury připravovaných nápojů

 

Po splnění všech částí kurzu následovalo vyhodnocení nejkvalitnější barmanské práce. Lektorky vyhodnotili dva nejlepší barmany – Petra Janáčka a Martina Zvolánka věcnou odměnou. Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu a upomínkový předmět.

 

Projektový den splnil cíl – rozšířit odborné znalosti žáků oboru kuchařské práce v oblasti přípravy míšených nápojů, jejich podávání a přípravy pro pracovní i osobní potřeby.

 

Na závěr kurzu vyhodnotili žáci chuť a vzhled jednotlivých míšených nápojů – přiřazovali hvězdičky , celá akce je bavila a nápoje vyhodnotili takto:

 

  1. Večerní slunce
  2. Jahodový květ
  3. Big Apple
  4. Americká limonáda
  5. Kimawi
  6. Banana dream
  7. Vanilkový nápad

         

 

 

 

Zpracovala : Mgr. Věra Sobotová, Ing. Eva Forgáčová

 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev