Projektový den – Příprava kávy

Zobrazeno: 1884

 

V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili s podáváním kávy a prakticky si vyzkoušeli přípravu vybraných druhů káv včetně flambované.

 

Náplň kurzu:

 

§  Něco o kávě – historie přípravy a servírování kávy

§  Praktické ukázky prostření v kavárnách, skládání ubrousků

§  Podávání kávy v kavárnách – kavárenský způsob obsluhy

§  Příprava šesti druhů káv, chuťové a estetické hodnocení

§  Ukázka přípravy kávy v džezvě a flambované

§  Příprava flambovaného moučníku ke kávě a jednoduché limonády

§  Základní odborné pojmy

 

Po splnění programu kurzu následovala krátká beseda o praktických zkušenostech při přípravě různých druhů káv a ohodnocení jejich chutí. Každý účastník obdržel Osvědčení o  absolvování kurzu.

Současně byl s žáky připraven flambovaný moučník a jednoduchý míchaný nápoj, tyto činnosti zaujaly žáky nejvíce a pod dohledem odborných učitelek si je vyzkoušeli.

Projektový den splnil cíl – rozšířit praktické znalosti žáků oboru kuchařské práce v oblasti přípravy kávy a prostření k slavnostnímu posezení. Znalosti využijí v profesním i soukromém životě.

  

Na závěr kurzu vyhodnotili žáci chuť jednotlivých káv – přiřazovali hvězdičky , celá akce je bavila a kávy vyhodnotily takto:

1. Vanilková káva

2. Vídeňská káva

3. Královská káva

4. Mramorová káva

5. Čokoládová káva

6. Turecká káva

 

 

Zpracovala : Mgr. Věra Sobotová, Ing. Eva Forgáčová

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev