Jak jsme se učili barmanskému řemeslu

Zobrazeno: 1405

Ve dnech 29. 3. – 2. 4. 2010 probíhal na naší škole další barmanský kurz. Zúčastnila se jej téměř celá naše třída H1., doplněná žáky z oboru číšník-servírka a dvěma zájemci z řad veřejnosti. Do základů barmanského řemesla nás zasvěcoval vynikající odborník v této oblasti - pan Miloš Tretter, kterému moc děkujeme za všechny ty znalosti, poznatky a zkušenosti, které se nám snažil během celého týdne předat. Jeho postřehy a rady se netýkaly pouze barmanského povolání, ale i běžného života.

Kurz probíhal každý den od 8 do 16 hod. Ráno se probírala teorie - značky alkoholu, země původu, způsoby chování k zákazníkům apod. Po polední hodinové pauze nás vždy čekala zábavnější část školení, a to míchání drinků. Ze začátku byla tato odbornost pro mnohé z nás velice obtížná, ale v průběhu týdne se nám stala skutečnou zábavou. A s tímto programem probíhal barmanský kurz celý týden.

Čtvrteční odpoledne jsme všichni trávili nad skripty o barmanství a nad recepturami drinků. V pátek ráno – v poslední den kurzu -  jsme se všichni sešli opět v učebně stolničení, abychom složili závěrečné zkoušky. Po napsání testu následovalo míchání zadaného drinku. A výsledek zkoušek: všichni účastníci kurzu zkoušky zvládli a byli odměněni certifikátem celosvětové platnosti.

A ještě dva postřehy na závěr:

- Jan Žila ze třídy H1. jako první odevzdal vyplněný test, a tak si mohl za odměnu sám vybrat recepturu drinku, který komisi připraví. Ostatní takové privilegium samozřehmě neměli.

- Za první vyplněný test bez chyby následovalo velice příjemné ocenění od samotného lektora, a sice bezplatné absolvování vyššího barmanského kurzu v Praze. Tuto odměnu nakonec získala Olga Meruňková, žákyně druhého ročníku oboru vzdělání číšník – servírka.
 

Tereza Paznochtová, třída H1., absolventka kurzu

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev