Gastronomie a ostrovy Jižního moře

Zobrazeno: 1227

OSTROVNÍ  KULINÁŘSKÉ  UMĚNÍ

- Jelikož byla většina těchto ostrovů osídlena evropskými cestovateli, je zde zřejmé ovlivnění evropskou kuchyní. V nedávné době se také začal objevovat i způsob asijský,stejně jako kuchyně africká. 

- Díky velkému množství různých druhů ovoce, které na těchto ostrovech roste a které se většinou jinde nevyskytuje, činí jídla  exotickými a lákavými jako jsou ostrovy samotné. 

- Je snadné nalézt zalíbení v telecích kotletách se salsou z kiwi a mandarinek nebo v ananasu a mangu, v exotických pokrmech z ryb nebo v australském pokrmu z mořských produktů Mahi, jehož základem je ryba podobná delfínu. Nezáleží na tom, které jídlo si vyberete, výsledek bude stejný - budete mít úžasný pocit, že sedíte na vyhřáté písečné pláži, nebo že se potápíte do tyrkysově modrého moře, anebo že popíjíte lahodný Mai Tai s tím nějakým neznámým nebo neznámou.

- Můžete si být naprosto jisti, že Vaše večeře bude vyjímečná a nezapomenutelná.


Dušený  žralok: 

Suroviny: 

650 g  žraločího masa,  750 ml rybího vývaru, 2 g  soli, 5  g lístků oregana a tymiánu, 45 g     másla, 20 ks malých cibulek – perliček,  2 ks mrkve,2 ks celeru, stroužek česneku, 20 ks    žampiónů,  45 g  hladké mouky,  375 g  pasty z rajčat 

Příprava:
 

Do většího hrnce dáme připravené žraločí maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme oregano a tymián. Zakryjeme a povaříme asi 15 minut.V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, mrkev, celer, česnek a žampióny, necháme 5 minut podusit. Zasypeme moukou, necháme dodusit aniž by zelenina zhnědla - asi 3 minuty. Směs přilijeme ke žraločímu masu a promícháme. Přidáme pastu z rajčat a necháme ještě 5 minut povařit. Podáváme s rýží.

 
Šárka Lokvencová  N2.B / 2004

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev