Gastro Hradec Králové 2011

Zobrazeno: 1531

  
V rámci kuchařských soutěžích probíhal také  GASTRO HRADEC CARVING CUP ve vyřezávání ovoce a zeleniny. Soutěžilo se v několika kategoriích.

V soutěži družstev reprezentovalo školu trio Ondřej Laška, Ondřej Svíčka - oba z 2. ročníku nástavbového studia - a Lucie Kuštová, žákyně 2. ročníku oboru Kuchař – číšník.  Se svojí kompozicí na téma „Velikonoce“ si náš tým vedl velice úspěšně: v absolutním pořadí skončil na 5. místě, což znamenalo dle propozic soutěže zisk bronzové medaile.
Oba Ondrové se navíc ještě zúčastnili soutěže ve vyřezávání na čas.  Zadání znělo: během tří hodin vyřezat ze surovin dodaných pořadatelem kompozici nebo výrobek. Ondřej Laška se opět umístil v pořadí zaručující bronzovou medaili. Podrobné výsledky jsou k dispozici na níže uvedeném webovém odkazu.  
 
V kategorii Sprint soutěžila poprvé Šárka Grecmanová - žákyně 2. ročníku oboru Hotelnictví.  V časovém limitu 75 minut měla vyřezat ze surovin dodaných pořadateli ozdoby (každou zvlášť). Za svůj statečný výkon a vynaložené úsilí získala rovněž bronzovou medaili.
 
Výsledková listina jednotlivých kategorii:     http://www.akc.cz/pool/priloha_1603.pdf
 
 
Pět dalších žáků pod vedením vedoucího barmanského kroužku Leoše Kubeše předvedlo své umění při pódiovém vystoupení, ve kterém prezentovali klasický styl přípravy míchaných nápojů a free style.
 
 
Mgr. Hana Pertlová, odborná učitelka gastronomických předmětů

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev