Projektový den Slavnostní stolování

    V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ žáci slavnostně prostírali stoly pro různé příležitosti. Pracovali ve skupinách, vyzkoušeli si tři druhy slavnostních tabulí na téma: -          18. narozeniny -          svatba -          velikonoční oběd     Náplň kurzu: 1. Společenské chování             2. Základy prostírání             3. Skládání ubrousků, výzdoba stolů             5. Stolování při slavnostních příležitostech             6. Základní odborné pojmy         V závěru projektového dne připravili osvěžující míchaný nápoj vhodný pro slavnostní příležitost.     Projektový den splnil svůj účel zaměřený na  rozvinutí základních znalostí stolování a společenského chování.   Zpracovala : Mgr. Věra Sobotová, Ing. Eva Forgáčová  

Projektový den Studená kuchyně

  V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili se základními a složitými výrobky studené kuchyně, naučili se zásady zdobení a úpravy výrobků na talířích a mísách.   Náplň kurzu:   -         Charakteristika a využití studené kuchyně, receptury. -         Běžné výrobky studené kuchyně – saláty, kanapky, chlebíčky, jednohubky, sedviče, obložená vejce. -         Složité výrobky – plněné masové a sýrové rolády, plněný hermelín, koktejly. -         Krájení jednoduchých ozbob, použití aspiku na dekoraci, zakládání výrobků na mísy. -         Raut pro rodiče a hosty.                   Po splnění všech částí kurzu následovalo krátké posezení s rodiči a hosty. Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu. Projektový den splnil cíl – rozšířit odborné znalosti

Projektový den DÁRKOVÉ BALENÍ

  V rámci projektového dnu projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili a prakticky si vyzkoušeli vybrané druhy dárkového balení. Program :       dárkové balení láhve                            láhev v listu                         dárkové balení – krabička                   balení krabičky včetně ozdob                         výroba ozdob                                      růžička, kokarda                    Po splnění programu kurzu následovala krátká beseda o praktických zkušenostech při dárkovém balení a účastníci kurzu vytvořili improvizovanou výstavku ze svých aranžerských začátků. Za nejlepší zvládnuté dovednosti a celkový přístup byla vyhodnocena a malým upomínkovým dárkem oceněna Monika Machačová. Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu. Kurz splnil cíl – seznámit žáky oboru Stravovaci a ubytovací služby s možnostmi, jak esteticky zabalit dárky při

Projektový den - Teplé nápoje

   V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili s klasickou úpravou čaje a kávy. Vyzkoušeli si a ochutnali moderní teplé nápoje podle originálních receptur.   Samostatně si během kurzu připravili 6 teplých nápojů.                  Náplň kurzu: 1. Moderní teplé ovocné nápoje, seznámení s recepturami a        technologickými postupy             2. Příprava kávy v džezvě, mražené kávy, flambovaní kávy             3. Práce s flambovacím vozíkem a džezvou             4. Estetické a chuťové ohodnocení nápojů      Projektový den rozšířil odborné znalosti žáků oboru kuchařské práce v oblasti přípravy méně známých teplých nápojů, které využijí v pracovním i osobním životě.   Na závěr kurzu vyhodnotili žáci chuť a vzhled jednotlivých nápojů v tomto pořadí:   Teplé ovocné nápoje:

Projektový den – Příprava míšených nápojů

       V rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“ se žáci seznámili se základními druhy míšených nápojů, zásadách jejich přípravy v šejkru, přímo ve skle a v mixéru. Žáci si během kurzu samostatně připravili 7 míšených nápojů.   Náplň kurzu: q       Základní pravidla přípravy q       Rozdělení míšených nápojů            q       Inventář na přípravu míšených nápojů q       Sklo na podávání krátkých a dlouhých nápojů q       Jednoduché zdobení q       Nácvik techniky míchání v šejkru, mixéru q       Příprava nápojů přímo do skla q       Receptury připravovaných nápojů   Po splnění všech částí kurzu následovalo vyhodnocení nejkvalitnější barmanské práce. Lektorky vyhodnotili dva nejlepší barmany – Petra Janáčka a Martina Zvolánka věcnou odměnou. Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu

Praxe v zahraničí – přínos pro odborné vzdělávání žáků

  Projekt probíhá od září 2009 do konce roku 2010 a škola na jeho uskutečnění obdržela od Národní agentury pro evropské vzdělávací programy 10 100 EUR. Zahraničním partnerem naší školy je Stredná odborná škola ekonomická Spišská Nová Ves.    Základní náplní projektu byly čtrnáctidenní odborné stáže, jichž se ve třech bězích účastnilo celkem 12 žáků oboru vzdělání Obchodní akademie. Pracovali především v administrativně ekonomickém úseku firem, které pro spolupráci získala partnerská slovenská škola. Projekt měl za cíl především posílit odborné vědomosti a dovednosti žáků, ale také jejich samostatnost a schopnost orientace v cizím prostředí. Účastníci stáží se seznámili s blízkým slovenským jazykem, pracovními podmínkami a kulturním

Projekt Leonardo da Vinci - podzim 2010

  Stáže byly realizovány v rámci projektu "Praxe v zahraničí – přínos pro odborné vzdělání žáků" a proběhly ve spolupráci s Odbornou školou ekonomickou ve Spišské Nové Vsi, která je od roku 2005 naší partnerskou školou. Této stáže se zúčastnili žáci ze třídy A3.B: Josef Horský, Barbora Nováková, Andrea Ročňová a Tomáš Zikmunda. Účastníci se seznámili s fungováním slovenských podniků, poznávali rozdíly mezi naší a slovenskou ekonomikou, vykonávali různé administrativní činnosti. Program pobytu byl obohacen o zajímavé odborné exkurze do výrobních závodů, bank, nechyběly ani výlety do okolí. Žáci navštívili Vysoké Tatry, Slovenský ráj, Košice, prohlédli si Spišský hrad, který je dominantou tamějšího kraje, a

Adaptační kurz žáků oboru Stravovací a ubytovací služby - 2010

  Dvoudenní adaptační kurz proběl ve dnech 6. a 7. září 2010 pro obor vzdělání Stravovací a ubytovací  služby v rámci projektu „Žijí a vzdělávají se s námi“. Díky úspěšnému projektu školy mohl kurz proběhnout novou netradiční formou spojenou s poznáváním nových možností trávení volného času. Žáci  měli každý den specifický program spojený se vzájemným poznáváním, spoluprácí v kolektivu, soutěžením a aktivitami v přírodě. Velmi je nadchlo sportovní zápolení v bowlingu, aktivity se školní psycholožkou v areálu jihlavské ZOO, řešení jednoduchých otázek a testů (kvízů) přivítali i slavnostní stolování v restauraci hotelu Gustav Mahler Jihlava.       Díky pečlivé přípravě aktivit a zkušeností zúčastněných pedagogických pracovníků proběhl kurz v klidné atmosféře,

Projektový den – Jednoduché moučníky

V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili s přípravou vybraných jednoduchých moučníků.   Náplň kurzu:        Ø     Muffiny s čokoládou a třešněmi    Ø     Koláčky    Ø     Jogurtový dort s jahodami    Ø     Kávový pohár s banány   Po splnění programu kurzu následoval krátký závěrečný test a vyhodnocení. Každý účastník obdržel Osvědčení o  absolvování kurzu. Současně byla připravena výstava hotových výrobků formou závěrečného rautu v učebně stolničení pro rodiče žáků a veřejnost. Projektový den splnil cíl - rozšířit praktické a teoretické znalosti žáků oboru kuchařské práce. Znalosti využijí v profesním i soukromém životě. Žáci pozitivně hodnotili ruční práci při přípravě pokrmů, která je bavila. Nejvíce si pochutnali  na muffinách s čokoládou a

Leonardo - zdravice našich studentů ze Spišské Nové Vsi

  Zdravíme všechny spolužáky a učitele ze SLOVAK PARADISE přesněji from paradise in Slovakia. Tatrám jsme prostě neodolali…JJJ   Pepa Horský, Bára Nováková, Andrea Ročňová,Tomáš Zikmunda  

Projekt ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI - leden - březen 2010

AKTIVITY V MĚSÍCÍCH LEDEN AŽ BŘEZEN 2010:   zpracovávají se studijní materiály pro obor Kuchařské práce a ověřují se v praxi 1. 2. 2010 - projektový den Dárkové balení a aranžování - K1.P 3. 2. 2010 - Informační setkání           - účastnili se žáci základních a speciálních škol, výchovní poradci, rodiče, školní psycholog, pracovník PPP Havlíčkův Brod a učitelé podílející se na realizaci projektu. Účastníci byli seznámeni s učebním oborem Kuchařské

Projektový den Složité moučníky

    V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili a prakticky si připravili vybrané druhy cukrářských výrobků.     Současně byla připravena výstavka hotových výrobků, kde si zároveň žáci prakticky vyzkoušeli založení tabule „Čaj o páté“ v jídelně školních kuchyněk.     Projektový den měl za cíl rozvinout a obohatit vědomosti a dovednosti žáků oboru Stravovací a ubytovací služby. Tento cíl byl splněn a na závěr každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu.    Zpracovala : Bc. Klára šeredová, Ing. Eva Forgáčová

Projektový den – Příprava kávy

  V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili s podáváním kávy a prakticky si vyzkoušeli přípravu vybraných druhů káv včetně flambované.   Náplň kurzu:   §  Něco o kávě – historie přípravy a servírování kávy §  Praktické ukázky prostření v kavárnách, skládání ubrousků §  Podávání kávy v kavárnách – kavárenský způsob obsluhy §  Příprava šesti druhů káv, chuťové a estetické hodnocení §  Ukázka přípravy kávy v džezvě a flambované §  Příprava flambovaného moučníku ke kávě a jednoduché limonády §  Základní odborné pojmy   Po splnění programu kurzu následovala krátká beseda o praktických zkušenostech při přípravě různých druhů káv a ohodnocení jejich chutí. Každý účastník obdržel Osvědčení o  absolvování kurzu. Současně byl

Projektový den – Cizí kuchyně - italská

  V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili s tradičními postupy pokrmů v italské kuchyni. Prakticky si vyzkoušeli ruční výrobu těstovin, pečiva a pizzy, připravili oblíbený moučník Tiramisu podle původní receptury. Všechny pokrmy obsahovaly originální italské suroviny a ingredience.   Náplň kurzu:            a Stručně o italské kuchyni          a Plněná rajčata          a Domácí pečivo          a Tortelíny se špenátem a ricotkou          a Neapolská pizza          a Tiramisu            a Odborné pojmy   Po splnění programu kurzu následovala krátká beseda o srovnání chuti pokrmů připravovaných z originálních italských surovin s různými formami náhrady v naší kuchyni. Každý účastník obdržel Osvědčení o  absolvování kurzu. Projektový den splnil cíl – rozšířit praktické znalosti

Projekt "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" - říjen - prosinec 2009

AKTIVITY V MĚSÍCÍCH ŘÍJEN AŽ PROSINEC 09:   zpracovávají se studijní materiály pro obor Kuchařské práce a ověřují se v praxi 15. 10. 2009 - seminář pro příjemce Jihlava - Ing. Forgáčová 3. 11. 2009 - kurz první pomoci - KZS Jihlava - K2.P 11. 11. 2009 - přednáška MUDr. Štěpánky Hromadové na téma Žáci s SVP

Projektový den - DÁRKOVÉ BALENÍ A ARANŽOVÁNÍ

                                                                                                                                                                    V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili a prakticky si vyzkoušeli vybrané druhy dárkového balení a květinové aranže. Program :   dárkové balení láhve - láhev v listu                            dárkové balení bomboniéry - záložka na hraně dárkové balení - balení krabičky včetně ozdob výroba ozdob - růžička, kokarda výroba květinové aranže - jarní variace            Po splnění programu kurzu následovala krátká beseda o praktických zkušenostech při dárkovém balení a aranžování. Každý účastník obdržel Osvědčení o  absolvování kurzu. Současně byla připravena výstava hotových výrobků  v učebně stolničení pro rodiče žáků a veřejnost na jejich setkání dne 3. 2. 2010. Projektový den splnil cíl – seznámit žáky oboru Kuchařské práce s možnostmi estetického balení dárků a

Projektový den na téma SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ

V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili a prakticky si vyzkoušeli slavnostní stolování i běžné prostírání, součástí kurzu byly i základy společenského chování. Program :     ·          Společenské chování – při jídle i v restauraci ·          Základy prostírání a stolování – založení talířů, příborů, skla ·          Základní inventář na slavnostní stolování- vhodný inventář na podávání pokrmů a nápojů ·          Stolování při slavnostních příležitostech – složení pokrmů a nápojů na slavnostní oběd a prostření k této příležitosti ·          Základní odborné pojmy – slavnostní menu, aperitiv, digestiv          Žáci byli rozděleni na dvě pracovní skupiny a každá z nich pod vedením odborné učitelky předvedla prostření k slavnostnímu obědu pro čtyři osoby podle složeného menu. VÝSLEDKY

Projektové dny na téma CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY

V rámci projektu "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" se žáci seznámili a prakticky si vyzkoušeli přípravu vybraných moučníků a cukrářských výrobků. Program :     kynuté těsto - Moravské koláče listové těsto - Jablka v županu piškotová hmota - Čokoládová pochoutka, Šlehačková roláda perníkové těsto - Perníčky – vánoční motiv odpalované těsto - Labutě pudingy - Kokosový puding   Po splnění programu kurzu následoval závěrečný test a vyhodnocení. Každý účastník obdržel Osvědčení o absolvování kurzu. Současně byla připravena výstava hotových výrobků formou rautu v učebně stolničení pro rodiče žáků a veřejnost.       Cukrářský kurz splnil cíl – seznámit žáky oboru Kuchařské práce s příbuznou oblastí jejich odbornosti. Celá akce se setkala s velmi kladnými ohlasy.    

Studenti čtou a píší noviny: zadání pro 3. kolo - podzim 2009

Téma ke zpracování: Ke komu vzhlížíme? (vyberte si jeden ze 3 okruhů a inspirujte se jednou či více podotázkami) Potřebujete vzor? - Kdo je vaším životním vzorem, proč? - Jak se mění vzory lidí a Čechů v dějinách a v poslední době? - Kdo je vzorem pro lidi ve vašem okolí a co si o tom myslíte? - Potřebuje člověk nějaké vzory, aby něco dokázal? - Podle čeho si budete vybírat povolání? Obdivujete i lidi, kteří něco dokázali v řemeslech, manuálních oborech, které dnes nejsou tak populární?   Světové a české elity - Kdo je pro vás největší osobností v dějinách lidstva a jaký může mít vliv dnes? - Kdo je

Adaptační kurz žáků oboru Kuchařské práce - 2009

Aktivity: Sebereprezentace, techniky posilující sebepojetí, techniky startující pozitivní vztahy v kolektivu, zpětnovazební techniky Hry v přírodě, poznávání okolí RS Ředkovec  Techniky zaměřené na spolupráci v kolektivu – příprava dramatizace Vlastní vystoupení po skupinách ( MÓDNÍ PŘEHLÍDKA) Protidrogová prevence, druhy závislostí, právní vědomí

Skončil projekt Studenti čtou a píší noviny (2009)

Na začátku jsme, nutno přiznat, koukali malinko vyjeveně. Celá třída zvědavě listovala novinami, většina bručela, že noviny nečte, že ty stránky nedrží pohromadě a k čemu to všechno asi tak bude… Časem se ale názory začaly měnit. Už nás najednou nezajímala jen křížovka a počasí, objevili jsme, že v novinách jsou i jiná zajímavá témata. Získávali jsme přehled, pochopili, kde co hledat, „žhavými“ se stávaly stránky věnované projektu. Zkrátka četli jsme a psali – tak, jak to na nás MF vymyslela… Témata určená k písemnému zpracování byla celkem tři a náš „rozjezd“ byl, pravda, hodně opatrný. Třídou se ozývaly polohlasné výkřiky „Co mám

Skončil projekt Studenti čtou a píší noviny - 2007

Projekt měl dvě roviny: Využití novin ve výuce 2. ročníků středních škol (15.10. – 23.11. 2007) Přihlášené třídy v uvedeném období dostávaly zdarma 30 výtisků MF DNES denně. V jednotlivých vyučovacích předmětech (český jazyk, občanská nauka, dějepis, ekonomika, tělesná výchova, základy přírodních věd, ) studenti ve skupinách pracovali s takto získaným materiálem, informovali ostatní studenty, učili ses zaujímat vlastní názor… . Příspěvky studentů v MF DNES (26.9. 2007 zadání 1. tématu) Redakce zadala postupně 3 témata. Studenti své příspěvky předávali do MF

Odborná stáž na Slovensku - říjen 2007

  Projekt nazvaný Slovenská a česká gastronomie byl připravován ve spolupráci se Strednou poľnohospodárskou školou a Obchodnou akadémií ve Spišské Nové Vsi, která byla hostitelskou organizací českých studentů. Byl realizován s podporou Evropského společenství a financován z přiznaného grantu se spoluúčastí školy. Na Slovensko vycestovaly postupně tři šestičlenné skupiny žáků oborů vzdělání Kuchař, Číšník – servírka a Cukrář – výroba, aby absolvovali třítýdenní odbornou praxi. Stáži předcházela odborná, kulturní a jazyková příprava. Díky jazykové přípravě se všichni velmi rychle zaposlouchali do slovenštiny a bez problémů se mohli zapojit do práce v hotelech Preveza a Metropol a v cukrářské výrobně ve Smižanech. Součástí stáže byla i

Příspěvky studentů k projektu "Studenti čtou a píší noviny" - 2007

Studentské práce: K tématu číslo 1: "Měl by stát v Česku radar? Kam patříme ve světě?" K tématu číslo 2: "Máme druhým pomáhat zemřít na jejich žádost?" K tématu číslo 3: "Politická elita aneb kdo nás zastupuje"

Organizace školního roku 2007-2008

Pololetí I. pololetí pondělí 3. září 2007 – čtvrtek 31. ledna 2008 II. pololetí pátek 1. února 2008 – pátek 27. června 2008 Prázdniny

Adaptační kurz pro 1. ročníky v rámci projektu „Nikdy nejsme sami“

Místo konání:Rekreační středisko Ředkovec Doprava:Autobusem od budovy školy, pracoviště Kyjovská - sraz v 8:00 hod, odjezd v 8:15 hod. (návrat v 16:30 hod., místo dle požadavku žáků: vlakové nádraží, bývalé autobusové nádraží) Stručný program: den zážitkové techniky v kolektivu (Mgr. Eva Stloukalová) práce s třídním kolektivem, konflikty, stres (Dr.Vlastimil Sojka) třídní učitel, učitel odborného výcviku – komunikace, poznávání

Studenti čtou a píší noviny - zadání pro 2. kolo - podzim 2009

Téma ke zpracování: 20 let svobody v Česku aneb Svoboda versus odpovědnost. (vyberte si jeden ze 3 okruhů a inspirujte se jednou či více podotázkami) 1. Co můžu dělat, co už ne - Kde jsou limity toho, co dospělý člověk smí, a co nesmí? - Podle jakých pravidel se rozhodujete vy - podle nějakých "vnějších", nebo si tvoříte vlastní? - Je nutné být v životě odpovědný někomu / něčemu? Pokud ano, komu či čemu? - Nakolik jsou důležité životní zkušenosti při rozhodování, co ještě smím a co už ne? - Je svoboda slova neomezená, nebo by člověk neměl říkat nahlas všechno? Proč?   2. Co může dělat stát - Nakolik

Odborná stáž Leonardo

V dňoch 14. 09. – 25. 09. 2009 sa uskutočnila odborná stáž štyroch študentov z partnerskej školy Obchodná akadémia a Hotelová škola z Havličkovho Brodu, Česká republika v rámci Programu celoživotného vzdelávania, podprogram Leonardo da Vinci. Počas dvoch týždňov okrem praxe vo vybratých podnikoch – Andreánsky, s. r. o. a URANPRES, s. r. o, kde sa žiaci oboznámili s činnosťou a organizačnou štruktúrou podniku, vedením personálnej agendy, vedením účtovníctva a marketingom, zároveň navštívili rôzne kultúrne a historické pamiatky – Múzeum Spiša, výstup na novoveskú vežu, kaštieľ v Markušovciach a Dardanely a mesto Levoča. Zúčastnili sa odbornej exkurzie v podniku Embraco a OTP banke. Veľmi sa im páčila prehliadka mesta Spišská Nová Ves, návšteva ZOO i divadelná hra

Obory vzdělání v roce 2007-2008

Denní forma studia: Obory vzdělání s maturitní zkouškou (délka vzdělávání 4 roky): ·        63-41-M/004       Obchodní akademie ·        63-41-M/006       Obchodně podnikatelská činnost ·        65-42-M/004       Hotelnictví a turismus ·        78-42-M/002       Ekonomické lyceum ·        31-43-L/006        Operátor oděvní výroby   Obory vzdělání s výučním listem (délka vzdělávání 3 roky): ·        65-53-H/001       Číšník – servírka ·        65-52-H/001       Kuchař ·        66-51-H/004       Prodavač – smíšené zboží ·        29-54-H/002       Cukrář – výroba ·        29-53-H/001       Pekař ·        31-58-H/001       Krejčí   Obory nástavbového studia – denní i dálková forma – pro uchazeče s výučním listem (délka vzdělávání 2 - 3 roky): ·        66-41-L/501        Provoz obchodu ·        65-41-L/504        Společné stravování ·        29-43-L/502        Potravinářská technologie ·       31-43-L/501        Oděvnictví    Přihlášky do prvního kola přijímacího řízení ke studiu 1. ročníku všech oborů vzdělání ve

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2009–2010

Pololetí I. pololetí

Projekt "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" - KVĚTEN 2009

Aktivity v měsíci květnu 2009  objednávka vybavení učebny teoretické výuky školním nábytkem objednávka samolepek pro zajištění publicity projektu    20. 5. schůzka širšího realizačního týmu1.      Zhodnocení uplynulého období2.      Výkazy práce3.     Semináře4.      Adaptační kurz pro 1. ročník5.      Vybavení učeben6.      PPP Havl. Brod - možnosti práce s žáky se SVP7.      Diskuse

Projekt mobilit

PROJEKT MOBILIT V únoru letošního roku předložila Obchodní akademie a Integrovaná střední škola obchodu a služeb Havlíčkův Brod, Bratříků 851 v rámci programu Evropské unie Leonardo da Vinci projekt mobilit pod názvem Slovenská a česká gastronomie.  Projekty mobilit umožňují získat odbornou praxi v zahraničním pracovním prostředí formou stáží a výměn žáků a studentů odborných učilišť, středních, vyšších odborných a vysokých škol. Cílem stáží je zlepšení odborných a jazykových dovedností účastníků a zvýšení jejich uplatnění na trhu práce. Projekt Slovenská a česká gastronomie byl v dubnu 2006 přijat a Projektový řídící výbor mu udělil finanční příspěvek určený ke krytí nákladů stáží. Odborných třítýdenních stáží na Slovensku se v rámci projektu

Adaptabilní školy - základní informace

   Dne 1. 12. 2005 uzavřela Obchodní akademie a Integrovaná střední škola obchodu a služeb (současná Obchodní akademie a Hotelová škola) Smlouvu o partnerství v rámci projektu Adaptabilní školy s krajem Vysočina, předkladatelem projektu. Tímto krokem byla potvrzena role školy jako partnera v uvedeném projektu.  Zde ke stažení leták ve formátu pdf.   Projekt Adaptabilní školy má dvě části: 1) Adaptabilní školy – počáteční vzdělávání (AŠPV) 2) Adaptabilní školy – další vzdělávání (AŠDV)    Cílem části projektu zaměřeného na další vzdělávání je rozšíření vzdělávací nabídky pro dospělou populaci. V kraji Vysočina by mělo vzniknout při velkých školách 11 oborově orientovaných vzdělávacích středisek. Tato střediska by měla připravit v rámci

Plán environmentální výchovy na školní rok 2005/2006

- pracoviště Kyjovská 3187 Počet žáků : 245 Počet členů pedagogického sboru :17 Ředitel : Mgr.Jiří Forman Vedoucí odloučeného pracoviště Kyjovská : Ing. Zdeňka Králíčková Koordinátor EV :  Mgr.Blanka Jelínková   Spolupráce s dalšími subjekty: SEV Chaloupky, KEV Praha, AOPKČR Havlíčkův Brod,                                                   ZŠ V Sadech Havlíčkův Brod,OA a ISŠ obchodu a služeb–                                                   pracoviště Bratříků a odloučené  pracoviště U Trojice    Akce probíhající celý školní rok : -         třídění papíru – v každé učebně je zvláštní  nádoba -         třídění PET lahví a tetrapakových obalů – v každém poschodí je nádoba -         šetření energií -         spolupráce s výchovnou poradkyní v protidrogové prevenci -         účast učitelů na seminářích a exkurzích KEV  Praha a SEV Chaloupky   1.9.2005 bylo všem učitelům připomenuto zařazení prvků

Pořadí uchazečů o přijetí ke studiu v 1. kole přijímacího řízení 2009

Písemná rozhodnutí o přijetí či nepřijetí ke vzdělávání budou vydávána podle ustanovení školského zákona nejdříve 22. dubna 2009. Zletilí uchazeči a zákonní zástupci nezletilých uchazečů si mohou rozhodnutí vyzvednout osobně v kanceláři ředitelství školy v ulici Bratříků 851 ve dnech 22. nebo 23. dubna 2009 v době od 9 do 16 hodin. Nevyzvednutá rozhodnutí budou poté odeslána poštou. Důležité upozornění pro přijaté uchazeče: Uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče je povinen potvrdit svůj úmysl vzdělávat se v daném oboru odevzdáním zápisového lístku řediteli školy, který rozhodl o jeho přijetí ke vzdělávání, a to nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne doručení písemného rozhodnutí o přijetí. Pokud se

Studenti čtou a píší noviny - 2009 - zadání pro 2. kolo

Téma ke zpracování: Jak spolu mluvíme (vyberte si jeden z 3 okruhů a inspirujte se jednou či více podotázkami) Moderní komunikace (internet, služby na mobilu…) - jak moc ji využívám, v čem je pro mě nezbytná, dokážu se bez ní obejít? - má moderní, elektronická komunikace nějaká rizika? Jaká? Sledujete je kolem sebe? - bavíte se přes icq, skype nebo chat i se svými spolužáky a blízkými kamarády? Jaké to má výhody a nevýhody? - jak moc důležitý je internet či mobil vzhledem k vašemu místu ve společnosti? - setkali jste se někdy s

PONUKY SLUŽIEB VIDIECKEHO TURIZMU

V dňoch od 16. marca do 4. apríla 2009 sa uskutočnil druhý turnus odbornej prípravy šiestich žiakov Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku Spišská Nová Ves – Michaela Bonková, Monika Hágovská, Peter Dolanský, Marek Špiner, Róbert Voško a Veronika Zvarová v partnerskej škole Obchodná akadémia a Hotelová škola Havličkův Brod (Česká republika). Účastníci v rámci projektu si rozšírili svoje odborné vedomosti a praktické zručnosti v oblasti poskytovaných služieb vidieckeho turizmu – medzi ktoré patria ubytovacie a stravovacie služby, komunikácia s hosťom, vedieť lepšie ovládať formy prieskumu trhu, chápať možnosti naplnenia potrieb klientov a marketingová stratégia. Účastníci získané vedomosti a zručnosti, samostatnosť v práci, zodpovedný prístup k práci využijú pri konaní praktickej zložky maturitnej

Slovenská a česká gastronomie - Odborná stáž na Slovensku

Projekt nazvaný Slovenská a česká gastronomie byl připravován ve spolupráci se Strednou poľnohospodárskou školou a Obchodnou akadémií ve Spišské Nové Vsi, která byla hostitelskou organizací našich studentů. Na Slovensko vycestovali žáci třetích ročníků oboru vzdělání Kuchař, Číšník – servírka a Cukrář – výroba, aby absolvovali třítýdenní odbornou praxi. Stáži předcházela odborná, kulturní a jazyková příprava. Díky jazykové přípravě se všichni velmi rychle zaposlouchali do

Projekt OP VK „ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI“

Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod se podařilo uspět hned v 1. výzvě k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z operačního programu „Vzdělávání pro konkurenceschopnost“ a získala finanční prostředky přesahující 3 milióny korun na realizaci projektu: „Žijí a vzdělávají se s námi – podpora rovných příležitostí pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami v Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod“ Projekt bude probíhat od března 2009 až do října 2011 a partnerem projektu je Pedagogicko-psychologická poradna Havlíčkův Brod. Aktivity projektu jsou určeny pro žáky oboru Kuchařské práce, ve kterém se vzdělávají  především žáci se speciálními vzdělávacími potřebami. Budou pro ně nově vybaveny dvě učebny – pro teoretickou

Barmanský kurz - červenec 2007

Cena kurzu činí 3500, - Kč. včetně DPH V ceně kurzu je kniha receptur míšených nápojů a odborně zpracovaná skripta s probíranou tématikou. Kurz bude zakončen zkouškou z praktické i teoretické části dne 20.7.2007 od l3:00 hodin. Každý den začínáme od 8:00 hod. ráno a končíme v 16:00 hod. odpoledne. Absolventi získají dva certifikáty:a . Certifikát 1. České barmanské akademie v Aj s mezinárodní platností pro pracovní pozici BARMANb . Certifikát České asociace barmanů v Aj s mezinárodní platností pro pracovní pozici BARMAN Projekt "BARMAN" 1. České barmanské akademie je pilotním programem České barmanské asociace. Č.B.A. je prvním a jediným subjektem v ČR

Den s Policií České republiky

ZPMV ČR a BESIP zde pořádal Den s Policií České republiky. Diváci  mohli vidět program složený z netradičních ukázek práce policistů a ostatních složek Integrovaného záchranného systému kraje Vysočina. Z bohatého programu můžeme jmenovat např.             Zadržení nebezpečného pachatele za pomocí psa. Slaňování z vrtulníku. Zásahy a zákroky při extrémních situacích. Práce jízdní policie. Práce těžkooděnců s podporou vodního děla.                                              Každý účastník si zde našel oblast svého zájmu v široké škále ukázek z práce policie, zdravotnické záchranné služby.a hasičského záchranného sboru.   Nevšední zážitek umocněný slunečným podzimním počasím byl žákům umožněn v rámci projektu OP VK "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI"  

Studenti čtou a píší noviny (2009) - názory účastníků

Veronika Nováková: Mladá fronta mi otevřela oči. Konečně tento projekt mě naučil, že nestačí noviny jen prolistovat a prohlédnout si obrázky, jako jsme dělala dosud… Michaela Vencálková: Tento projekt stál za to. Svým způsobem donutil studenty, aby četli noviny a poznali dění ve světě či u nás i z jiného pohledu než z televize. A vůbec nevadí, že to někdy bylo na úkor fyziky, zeměpisu… Vojtěch Žák: 30. 3. jsem poprvé ucítil tu krásnou vůni čerstvých novin… A dnes je tu výtisk poslední. Konečně se v novinách také trochu vyznám, už vím, kde co hledat, na co se zaměřit a ještě mnohem víc… Vojtěch Mišura: Tento

Výsledky přijímaček

Studenti čtou a píší noviny - 2009 - zadání pro 3. kolo

Chudá a bohatá část světa - proč se stále zvětšuje rozdíl mezi bohatými a chudými ve světě? Kde je chyba? - jak z této pasti ven? - jaký druh „pomoci“ může naopak situaci zhoršit a řešení zkomplikovat? - znáte nějaký příklad, na kterém by se dala ukázat dobrá a špatná pomoc? - je podle vás chudoba a vyloučení lidí ze společnosti problémem i v Česku? Jak byste ho řešili? Kam směřuje naše společnost - jsme opravdu společností, jejíž hlavní hodnotou je

Adaptační kurz pro třídu K1.P

  Termín: 2. a 3. 9. 2009   Třída K1.P   Místo konání: Rekreační středisko Ředkovec     Doprava: Autobusem od budovy školy, pracoviště Kyjovská - sraz v 8:00 hod, odjezd v 8:15 hod. (návrat 3. 9. 2009 v 16:30 hod., místo dle požadavku žáků: vlakové nádraží, terminál, k budově školy).   Stručný program:                               den –        zážitkové techniky v kolektivu (Mgr. Eva Stloukalová), –        hry v přírodě, seznámení s provozem školy (třídní učitel, UOV,VP), –        spolupráce kolektivu - módní přehlídka, posezení u táboráku (v závislosti na počasí).   den -         protidrogová prevence, závislosti, drogy (p. Trňák, VP), -         komunikace, sebepoznávání „Naše sny“ (MP, TU), -         Odpovědný vztah muž – žena (Dr. Weberová),                -         vyhodnocení

Studijní obor: Management obchodu

Kód oboru: 62-42-M/036 - zde učební plán a osnova Pracoviště: Kyjovská 3187, Havlíčkův Brod Kontaktní osoba: Ing. Zdeňka Králíčková, tel. 569430640 Podmínky pro přijetí: splnění povinné školní docházky Forma studia: denní Délka studia: 4 roky Dosažený stupeň vzdělání: úplné střední odborné Způsob ukončení a certifikace: maturitní zkouška – vysvědčení o maturitní zkoušce Uplatnění absolventa: Po ukončení studia a úspěšném vykonání maturitní zkoušky je absolvent schopen samostatně a se znalostí příslušných technologických procesů zabezpečovat základní ekonomické, obchodní, správní a administrativní agendy ve všech typech organizací a v podnicích všech právních forem, zejména v malém a středním podnikání. Příkladem uplatnění absolventů jsou povolání: asistent marketingu, obchodní zástupce, referent nákupu a odbytu,

Změna studijního zaměření oboru Obchodní akademie

Studijní zaměření jsou: a) na cizí jazyky - zde učební plán b) na informační a komunikační technologie - zde učební plán c) bez odborného zaměření- zde učební plán Dokumenty jsou ve formátu Adobe PDF.

Projekt "ŽIJÍ A VZDĚLÁVAJÍ SE S NÁMI" - ČERVEN - SRPEN 2009

Aktivity v měsících červen až srpen 09  8. 6. přednáška PhDr. Holendové - Práce se třídou, poznávání klimatu objednání a dodání IT techniky a školního nábytku      zakoupení vlaječek a samolepek zajišťující publicitu projektu 22. 6. schůzka realizačního týmu 23. 6. schůzka s žáky nastupujícími do 1. ročníku a jejich rodiči zpracování 1. monitorovací zprávy nákup kuchyňského inventáře pro učebnu odborného výcviku

Organizace školního roku 2006/2007

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2006-2007 a)    Pololetí·        I. pololetí                                     pondělí 4. září 2006 – středa 31. ledna 2007·        II. pololetí                                    čtvrtek 1. února 2007 – pátek 29. června 2007 b)   Prázdniny·        podzimní                                      čtvrtek 26. října 2006 – pátek 27. října 2006·        vánoční                                        sobota 23. prosince 2006 – úterý 2. ledna 2007·        pololetní                                       pátek 2. února 2007·        jarní                                              pondělí 5. března 2007 – neděle 11. března 2007·        velikonoční                                  čtvrtek 5. dubna 2007 – pátek 6. dubna 2007·        hlavní                                           pondělí 2.

Stáže mobilit žáků partnerské školy za Spišské Nové Vsi

V dňoch 6. 10. – 24. 10. 2008 sa uskutočnila odborná stáž šiestich žiakov Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku Spišská Nová Ves v rámci programu Leonardo da Vinci v partnerskej škole Obchodní akademie a Hotelová škola Havličkův Brod. Účastníci si v rámci projektu rozšírili svoje odborné vedomosti a praktické zručnosti na vybraných pracoviskách. Oboznámili sa s kultúrnymi a historickými pamiatkami  regiónu Vysočina, navštívili Prahu a Pražský hrad, absolvovali turistické vychádzky do blízkeho okolia, vo voľnom čase využívali školskú telocvičňu a mestskú plaváreň. Verím, že účastníci odbornej stáže získali množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Ing. Jarmila Tatarková               koordinátor projektu

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2005/2006

a)    Pololetí ·        I. pololetí                                      čtvrtek 1. září 2005 – úterý 31. ledna 2006 ·        II. pololetí                                     středa 1. února 2006 – pátek 30. června 2006     b)    Prázdniny ·        podzimní                                       středa 26. října 2005 – čtvrtek 27. října 2005 ·        vánoční                                         pátek 23. prosince 2005 – pondělí 2. ledna 2006 ·        pololetní                                        pátek 3. února 2006 ·        jarní                                              pondělí 27. února 2006 – neděle 5. března 2006 ·        velikonoční                                    čtvrtek 13. dubna 2006 – pátek 14. dubna 2006 ·        hlavní                                            sobota 1. července 2006 – pátek 1. září 2006     c)     Pedagogické rady ·        úvodní                                           pátek 26. srpna 2005   ·        klasifikační za I. čtvrtletí                 středa  9. listopadu 2005         ·        klasifikační za I.

Nabídka školení SIPVZ:

Nabídka školení SIPVZ 2006:   Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, odloučené
Obsah složky je prázdný.

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  
 
     

Nebuďte průměrní,
přidejte se mezi elitu...

chev